Zeven redenen om voor zonnepanelen te kiezen

We hebben het er allemaal over. Schone energie moet. Maar waarom dat wel zonne-energie? We zetten de redenen even op een rijtje.

 

Je wordt zelfvoorzienend

Door zelf energie op te wekken, voorzie je voor een groot deel in je eigen energieverbruik en ben je dus deels zelfvoorzienend. Dat geeft een gerust gevoel, want zo ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en van de alsmaar veranderende energieprijzen. Dit alles zorgt ervoor dat je heel wat van je schaarse middelen een betere bestemming kunt geven.

 

Je draagt bij aan een beter milieu

Bij het opwekken van elektriciteit in een zonnepaneel komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Door zelf zonne-energie op te wekken, help je het klimaat te beschermen. Je geeft het goede voorbeeld. Als school bouw je aan de toekomst.  Duurzaam leven begint al in de kleuterklas.

 

Je profiteert van groene energie

Al na 3 jaar elektriciteitsproductie heeft een zonnesysteem net zoveel energie opgewekt als er nodig was bij de productie van het systeem. Omdat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, betekent dat dat elke opgewekte kWh die je de overige jaren opwekt netto milieuwinst is. Groen én duurzaam dus.

 

Zonne-energie is onuitputtelijk

Voor niets gaat de zon op kan je ook letterlijk nemen. Zonne-energie in onuitputtelijk en bijgevolg ook een keuze die volgende generaties zullen smaken. De voorraad is immers onuitputtelijk.

 

Zonnepanelen worden steeds goedkoper

Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder. De afgelopen vijf jaar is de prijs substantieel gedaald terwijl de technologische ontwikkeling almaar verbetert. Hierdoor worden de investeringen die nodig zijn kleiner, terwijl het rendement toeneemt. Steeds meer gezinnen kiezen voor zonne-energie, nu de scholen nog!

 

De overheid stimuleert de benutting van zonne-energie

Het zonneplan van de Vlaamse regering, groene stroomcertificaten in Brussel en Wallonië, tal van fiscale maatregelen maken investeren en renteloze leningen zijn incentives die de overheid voor diverse groepen hanteert.

 

Zonnepanelen worden mooier

Zonnepanelen lelijk? Niet meer. Waren de panelen vroeger nog blauw, tegenwoordig zijn ze vaak zwart en vallen ze minder op. Als je de panelen in een mooie symmetrische opstelling plaatst, ziet het er bovendien fraaier uit. Er zijn al daken waarop zonnepanelen de dakpannen vervangen.

Weten of jouw school geschikt is voor zonnepanelen? Ontdek het hier

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *