Helden gezocht

Harvey, Irma, José, Katia de namen branden op onze lippen. De Caraïben, de VS zijn er het slachtoffer van. Hoewel de meningen verdeeld zijn over het feit of klimaatopwarming de oorzaak ervan is menen wetenschappers unaniem dat de opwarming van het zeewater de orkanen krachtiger maakt.  We zien de verwoestingen, de menselijke ellende en we willen allemaal iets doen. We voelen ons machteloos. Tegen zoveel natuurkracht zijn wij niet opgewassen.

En toch kunnen we allemaal bijdragen om de logge tanker in de goede richting te leiden. Tal van initiatieven bouwen op een duurzame manier aan een zinvolle wereld. Zero waste, upcycling, bewust consumeren, duurzame energie, … het zijn al lang geen trendy niche woorden meer. De plastic zakjes worden geband, meer en meer mensen denken na over hun impact op het milieu. Velen halen het vlees uit hun dagelijks menu, …. Het zijn kleine dingen die op wereldschaal veel impact hebben.

Dat is de weg waaraan ook Effekt een steentje wilt bijdragen. We halen onze inspiratie en motivatie ook bij collega’s die in vele domeinen werken met de principes van planet, people, profit.

Wil je meer weten?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *